Mevr. J. 24 jaar

Toen ik voor het eerst bij Petra kwam had ik behoorlijk ondergewicht en gaf ik mezelf overal de schuld van; met name dat ik er niet goed genoeg voor mijn vader was geweest. Mijn vader is op vroege leeftijd overleden aan de gevolgen van een alcoholverslaving en ik was toen 10 jaar. Mijn eetstoornis ontwikkelde zich heel geleidelijk en het gemis van mijn vader werd groter.

Ik had een onregelmatig eetpatroon met eetbuien die ik compenseerde. Ik durfde niet meer met vriendinnen te eten, op verjaardagen sloeg ik alles af wat op een bordje voorbij kwam en ik durfde ook niet meer op vakantie omdat daar geen weegschaal was. Ik vreesde voor een sociaal isolement en mijn vriend stelde voor dat ik hulp moest gaan zoeken voor mijn problematiek. De huisarts stuurde mij door naar een psychologe en deze stuurde mij door naar een reguliere gezondheidsinstelling waar ik kon werken aan mijn eetstoornis. Na een korte tijd kreeg ik daar een slecht gevoel over, ik zocht naar iemand die mij echt kon helpen en die mij begreep. Na wat gespeur op internet kwam in bij Petra terecht.

Door de therapie werd mij duidelijk dat ik het verlies van mijn vader nooit goed heb kunnen verwerken en dat ik naar een manier zocht om met mijn verdriet om te gaan. Ik probeerde controle te krijgen over dingen die ik wel in de hand kon houden - iets wat met 'de dood' niet zo makkelijk gaat. Ook bestrafte ik mezelf door weinig te eten.

Ik ben geruime tijd bij Petra in behandeling geweest, voor mijn eetstoornis en voor mijn rouwproblematiek. Soms heb ik het gevoel dat ik samen met haar mijn leven gered heb; ik durf alles weer wat ik lange tijd niet gedurfd heb. Tevens heb ik veel baat gehad bij de EMDR-therapie die Petra geeft, omdat ik op die manier een groot deel van het schuldgevoel - dat ik had na het overlijden van mijn vader - kwijt ben.

Petra liet me zelf werken aan mijn problemen; zij geeft inzicht en biedt handvatten aan om mee te werken. Wat ik fijn vond is dat alles in mijn eigen tempo plaats vond, er gebeurde niets overhaast. Dit vond ik bijzonder prettig, omdat de eetstoornis mij een bepaalde controle gaf die ik niet zomaar weg wilde geven.

Door het vertrouwen dat Petra mij gegeven heeft ben ik ervan overtuigd dat ik uiteindelijk helemaal van mijn eetstoornis af zal komen. Ik kan uit de grond van mijn hart zeggen dat Petra een bijzondere en capabele therapeute is.

CORONA NIEUWS UPDATE

Update december 2021: De praktijk is geopend voor face to face contact. Ook is het mogelijk om te videobellen, dit kan ...

Lees meer

CORONA NIEUWS

UPDATE 7 mei 2020 Voor jou en mij gelden de actuele maatregelen zoals verstrekt door het RIVM. De hygiene voorschriften word...

Lees meer
Meer nieuws
Mevr. T. Bakker, 66 jaar

"Toen ik aan kwam voelde ik me meteen op m'n gemak, er straalde een enorme rust van Petra uit"

Mevr. T. Bakker, 66 jaar
Mevr.  J. 24 jaar

"Door het vertrouwen dat Petra mij gegeven heeft ben ik ervan overtuigd dat ik helemaal van mijn eetstoornis af zal komen"

Mevr. J. 24 jaar
Mevr. A. 36 jaar

"Feit is wel dat ik het gevoel heb dat ik goed ben zoals ik ben: Ik mag er zijn!"

Mevr. A. 36 jaar
Mevr. E. 18 jaar

"Praktijk Equilibre is een plek waar ik mezelf mag zijn en ik me vertrouwd voel"

Mevr. E. 18 jaar
Mevr. D. 22 jaar

"Een reis van vele honderden kilometers begint op de punt van iemands voet."

Mevr. D. 22 jaar
Mevr. K. 30 jaar

"Petra heeft mij enorm geholpen, zo dat ik alles nu redelijk een plek hebben kunnen geven"

Mevr. K. 30 jaar
Mevr. R. 23 jaar

"Ik heb tijdens de therapie een andere, eigen kijk op dingen ontwikkeld, waarvan ik nu nog steeds de vruchten pluk"

Mevr. R. 23 jaar
Mevr. Y. 46 jaar

"Ik heb met de therapie meer inzicht gekregen en kan mijzelf beter sturen"

Mevr. Y. 46 jaar
Mevr. M. 34 jaar

"Petra had me door had op momenten dat ik mezelf niet doorhad, daardoor ging ik zelf ook dingen herkennen."

Mevr. M. 34 jaar
Mevr. M. 46 jaar

"Ik ben blij dat ik deze weg bewandeld heb. Ik wil je ook hartelijk danken!"

Mevr. M. 46 jaar