Neurotransmitterprofielbepaling volgens Braverman

Ben je emotioneel uit balans? De kans is groot dat je neurotransmitters niet optimaal functioneren.

Neurotransmitters zijn communicatiestoffen binnen de hersenen. Ze zorgen voor de communicatie in de biochemie van je lichaam. Als die verstoord is werken lichaam en geest als geheel minder goed.  Ze werken pas optimaal bij goede bloedcirculatie, zuurstofopname, vetzuurbalans, gezonde stress, etc.

Neurotransmitters worden geproduceerd uit specifieke voedingsstoffen. Dit natuurlijke proces kan, in periodes van o.a. hoge (werk)druk, uit balans raken. De behoefte aan voedingsstoffen ter ondersteuning van de betreffende neurotransmitter neemt dan toe.

Zo heeft de neurotransmitter dopamine een positieve invloed op de concentratie, het geheugen, de stressgevoeligheid, leerprestaties, presteren onder druk en geeft meer geestelijke energie.

De Neurotransmitter GABA heeft o.a. een positieve invloed op vermindering van stressgevoeligheid en innerlijke onrust, is een natuurlijke rustgever, werkt ontspannend, helpt bij examenstress en plankenkoorts, vermindert gevoel van zenuwachtigheid, en verbetert de nachtrust.

De neurotransmitter Serotonine ondersteunt de geestelijke veerkracht, bevordert de darmpassage, verbetert de nachtrust, ondersteunt een positieve gemoedstoestand, maakt evenwichtig in stress-situaties en helpt bij prikkelbaarheid en geïrriteerdheid.

De neurotransmitter Acetylcholine heeft o.a. een positieve invloed op de alertheid, de reactiesnelheid, het geheugen, leerprestaties, geeft meer geestelijke energie en helpt evenwichtig te blijven in stress situaties.

Bij Praktijk Equilibre kan je een neurotransmitterprofiel bepaling laten uitvoeren, volgens Braverman. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde test die de status van de vier genoemde neurotransmitters inzichtelijk maakt. Het doel van deze profielbepaling is om inzicht te krijgen in de kracht en verzwakking van het neurobiochemische systeem.  Door herstellen van één of meerdere verzwakte neurotransmitterprofielen kan in de basis het genezingsproces worden versterkt.

De uitslag van de test is het uitgangspunt voor een voor jouw op maat gemaakt behandelplan, gebaseerd op voedingsaanpassingen en leefstijladviezen; waar nodig aangevuld met supplementen. Dit behandelplan is gericht op de verbetering van de neurobiochemie van het lichaam en heeft als doel een betere aanmaak en balans van de genoemde neurotransmitters. Het advies wordt opgesteld voor een periode van vier maanden waarna er opnieuw een Neurotransmitterprofielbepaling gedaan kan worden. Waar nodig wordt het behandelplan dan bijgesteld om de status van de neurotransmitters verder te optimaliseren.

Wetenschappelijk onderbouwd

Deze bepaling volgens Braverman is gebaseerd op ervaringen en ontwikkelingen over de laatste 50 jaar. Het combineert kennis uit observatie en experimenten die wereldwijd gepubliceerd zijn. En ook onderzocht zijn door andere vooraanstaande neurowetenschappers, en bevestigd in klinische settings.

Geen enkele bepaling kan de neurobiochemie volledig weergeven. De antwoorden op de vragen geven patronen weer van gedrag, gevoelens en gedachten, die direct zijn verbonden met de neurotransmitters in het brein. De "natuur" van een persoon is de combinatie van persoonlijkheid, geheugen, aandacht, en fysieke gezondheid. Deze bepaling is het eerste meetinstrument die al deze gebieden bepaald.

  Voorbeeld uitslag Neurotranmistters Braverman test

 Praktijk equilibre werkt vanuit het principe dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn 

CORONA NIEUWS UPDATE

Update december 2020: De praktijk is geopend voor face to face contact. Ook is het mogelijk om te videobellen, dit kan ...

Lees meer

CORONA NIEUWS

UPDATE 7 mei 2020 Voor jou en mij gelden de actuele maatregelen zoals verstrekt door het RIVM. De hygiene voorschriften word...

Lees meer
Meer nieuws
Mevr. T. Bakker, 66 jaar

"Toen ik aan kwam voelde ik me meteen op m'n gemak, er straalde een enorme rust van Petra uit"

Mevr. T. Bakker, 66 jaar
Mevr.  J. 24 jaar

"Door het vertrouwen dat Petra mij gegeven heeft ben ik ervan overtuigd dat ik helemaal van mijn eetstoornis af zal komen"

Mevr. J. 24 jaar
Mevr. A. 36 jaar

"Feit is wel dat ik het gevoel heb dat ik goed ben zoals ik ben: Ik mag er zijn!"

Mevr. A. 36 jaar
Mevr. E. 18 jaar

"Praktijk Equilibre is een plek waar ik mezelf mag zijn en ik me vertrouwd voel"

Mevr. E. 18 jaar
Mevr. D. 22 jaar

"Een reis van vele honderden kilometers begint op de punt van iemands voet."

Mevr. D. 22 jaar
Mevr. K. 30 jaar

"Petra heeft mij enorm geholpen, zo dat ik alles nu redelijk een plek hebben kunnen geven"

Mevr. K. 30 jaar
Mevr. R. 23 jaar

"Ik heb tijdens de therapie een andere, eigen kijk op dingen ontwikkeld, waarvan ik nu nog steeds de vruchten pluk"

Mevr. R. 23 jaar
Mevr. Y. 46 jaar

"Ik heb met de therapie meer inzicht gekregen en kan mijzelf beter sturen"

Mevr. Y. 46 jaar
Mevr. M. 34 jaar

"Petra had me door had op momenten dat ik mezelf niet doorhad, daardoor ging ik zelf ook dingen herkennen."

Mevr. M. 34 jaar
Mevr. M. 46 jaar

"Ik ben blij dat ik deze weg bewandeld heb. Ik wil je ook hartelijk danken!"

Mevr. M. 46 jaar