Psychosociale therapie bij eetproblemen

Door mijn eigen ervaring heb ik me gespecialiseerd in eetproblematiek. In mijn werkwijze ga ik ervan uit dat nagenoeg elk eetprobleem een uiting is van een onderliggend probleem en dat een dieet zinloos is wanneer dit onderliggende probleem niet wordt opgelost.

De behandeling richt zich dan naast de omgang met eten en gewicht ook op verbetering van het zelf- en lichaamsbeeld, op het vergroten van inzicht in de eetproblematiek en het verwerken van eventuele trauma’s (bijv. een pestverleden of misbruiksituatie). Voor het verwerken van trauma’s en ter verbetering van het zelfbeeld wordt gewerkt met EMDR Therapie.

Ervaringsdeskundig therapeut: minder schaamte

Voor veel mensen is het moeilijk om hun problemen, en zeker hun eetproblemen, met mensen in hun eigen omgeving te bespreken. Het komt erg vaak voor dat door schaamtegevoelens mensen jarenlang hun (eet)problemen voor hun naasten verborgen houden.  Ook komt het vaak voor dat mensen in je eigen omgeving zich geen raad weten met bepaalde problemen. Mensen met eetproblemen kunnen zich hierdoor dus erg eenzaam en onbegrepen voelen. Ook mensen die in hun naaste omgeving een kind of een partner hebben met een eetstoornis kunnen hier vaak moeilijk mee omgaan. Zij voelen zich vaak machteloos en te kort schieten als ouder of partner.  Een ervaringsdeskundig therapeut wordt over het algemeen als erg helpend ervaren.

Nieuw bij Praktijk Equilibre

“De Sedona methode”

Leer hoe je eenvoudig kunt “loslaten”.

Al enige tijd bij Praktijk Equilibre

“Brainspotting” voor het oplossen van emotionele

en lichamelijke blokkades en trauma.

“Waar we naar kijken beïnvloedt hoe we ons voelen”.